Ambulante begeleiding voor jongeren

Ben je 18 jaar of ouder en heb je moeite op eigen kracht zelfstandig te wonen? Dan biedt BersebaCare specialistische ambulante begeleiding van wellicht iets voor jou. Je kan bij ons terecht voor de volgende dingen:

  • Je hebt problemen met je familie, je opleiding, in je relatie of op je werk.
  • Je hebt financiële problemen.
  • Je hebt door psychische problemen moeite om je weg te vinden in de samenleving.
  • Je bent een (tiener)moeder en hebt hulp nodig.


Bij BersebaCare zijn jongeren met een (licht) verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, somatische aandoening (bijvoorbeeld een chronische ziekte), psychiatrische aandoening, (bijvoorbeeld autisme), van harte welkom.

Het houdt in dat jij een aantal uur per week begeleidt wordt bij jouw thuis door een van onze ambulante ondersteuners. Samen met de begeleider stel jij een plan op met als doel jou op korte termijn je in je kracht te zetten en de regie terug te geven over jouw leven. Jouw zelfredzaamheid staat hierbij centraal

De jongere leert het probleem te herkennen, begrijpen en er beter mee om te gaan.

Bij het opstellen van het plan wordt gekeken naar de problemen die jij ervaart en de doelen die jij wilt opstellen om deze problemen aan te pakken. Hierbij wordt gekeken naar wat de dingen die al goed verlopen en de dingen die jij dient te verbeteren.

Hebt u meer nodig dan alleen maar ambulante ondersteuner, verwijzen wij door naar specialistische hulp.